• Doornsteeg 1, 6741 LA Lunteren
  • T 0342-418239 / 06-40201498
  • E info@kleinalpenhof.nl

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is van oorsprong een Zwitserse herdershond. Berner is een plaats in Zwitserland en Sennen betekent 'herder' in het Duits. Naast herdershond werd deze hond vaak ingezet als waak- en trekhond.

Het karakter van de Berner Sennenhond

Het karakter van de Berner Sennen is kenmerkend voor herdershonden. Zo is hij waakzaam, moedig, trouw, opmerkzaam en intelligent. Dit type hond is een echte familiehond. Hij is goed met mensen en kinderen, en is dan ook erg aanhankelijk tegenover het gezin. Hij neemt een beschermde rol aan, maar grijpt alleen in als het echt nodig is.

Het uiterlijk van de de Berner Sennenhond

De Berner Sennen staat bekend om zijn grote bouw en halflange kleurige vacht. De vacht heeft drie kleuren, namelijk zwart, bruin en wit. De poten en de snuit zijn bruin en wit, de nek is wit en de overall kleur is zwart. De hond heeft een beetje een dogachtige kop, een grote, wat vierkante snuit en hangende oren.

Verzorging van de de Berner Sennenhond

Als de Berner Sennen is opgegroeid tot een sterke hond zit de verzorging grotendeels in het verzorgen van de vacht. Dit doet u door regelmatig te borstelen en te kammen. Komt u klitten tegen? Dan kunt u deze in de lengterichting doorknippen om vervolgens uit te kammen.

Door de dikke vacht is de Berner Sennen zeker niet gek op warmte. U hoeft hem of haar dan ook geen ligkussen of iets dergelijks te geven, een plek op een koele vloer vindt hij of zij veel prettiger.

Nieuws

Aanmelden berner sennen en boulab pups Wednesday 30 November Aanmelden berner sennen en boulab pups

Voor de berner sennen pups en de boulab pups kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst via een e-mail. Dat kan naar info@kleinalpenhof.nl

 

Lees meer

Error: element "referenties" bestaat niet.