• Doornsteeg 1, 6741 LA Lunteren
  • T 0342-418239 / 06-40201498
  • E info@kleinalpenhof.nl

Onze Boulab pups

De laatste jaren fokken we ook steeds meer Boulab pups, omdat deze leuke combinatie steeds populairder wordt en we daar steeds meer aanvragen voor krijgen.

Als de teef dragend is, kunnen we de pups na ongeveer negen weken verwachten. Moeder verzorgt de pups eerst zelf met moedermelk en houdt alles goed schoon. Vanaf ongeveer drie of vier weken (afhankelijk van hoe groot het nest is) worden de pups bijgevoerd  met de eerste gewelde puppybrokjes. Op de leeftijd van acht weken mogen de pups het nest verlaten. Dan eten ze alleen nog droge puppybrokjes.

Wat is een boulab

Een boulab is een combinatie van een berner sennen en een labrador retriever. Een berner sennen is in het frans: Bouvier Bernoise. Dus een kruising Bouvier Bernoise x Labrador wordt daarom een Boulab genoemd. Of ook wel een Labernese. Oftewel een mix van een Labrador en the Bernese Mountain Dog (berner sennen).

Karakter

De combinatie van een aanhankelijke, gevoelige, vriendelijke en relaxte berner sennen en een vriendelijke, trouwe, levendige en intelligente labrador maakt de boulab een super sociale kindvriendelijke, trouwe, gehoorzame, intelligente en waakzame hond met een schitterend karakter. Omdat de boulab heel leergierig en intelligent is wordt hij ook geregeld gebruikt als hulphond. Kortom: de boulab is zeer geschikt als gezinshond bij kinderen.

Uiterlijk

Tegenwoordig zien we steeds meer verschillen in de kleuren van de boulab. Zoals zwart met wit, zwart met bruin of in de drie kleuren van de berner sennen. Maar als je een zuivere labrador kruist met een berner sennen zal de boulab (F1) altijd zwart zijn met meestal iets wit (op de borst en/of aan de tenen) en altijd kortharig, maar wel iets voller dan een labrador vacht. Als de pup niet zwart met iets wit is, maar meer kleuren heeft, heeft er zeer waarschijnlijk een ander ras in de voorouders van de labrador gezeten. Dan is dat dus geen zuivere labrador geweest en is het dus ook geen zuivere boulab. Bij meer kleur kan er ook meer berner sennen dan labrador in de pups zitten.

Een echte boulab (F1) kan ook weer worden teruggekruist met een berner sennen. Dat noemen we een F1B kruising. Dan zijn de pups dus ¾ berner sennen en ¼ labrador. Dan krijgen we een variatie in de kleuren van de pups. Zoals zwart met bruin, zwart met meer wit en driekleurige pups zoals de berner sennen. Ook de vacht kan verschillen. Meestal zijn er een aantal pups met langer haar en een aantal met korter haar.

Deze F1B honden kunnen wij ook weer terugkruisen met een berner sennen waardoor de pups 7/8 berner sennen zijn en 1/8 labrador. (F1BB). Deze pups zijn meestal driekleurig en enkele zijn tweekleurig.

Levensverwachting

De zuivere boulab heeft een levensverwachting van 10-13 jaar. Dit heeft te maken met de combinatie van verschillende bloedlijnen en genen waardoor het een sterke hond is. Wat de levensverwachting wordt van een F1B boulab of van de F1b x berner sennen kunnen we nog niet zeggen.

Nieuws

Aanmelden berner sennen en boulab pups Wednesday 30 November Aanmelden berner sennen en boulab pups

Voor de berner sennen pups en de boulab pups kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst via een e-mail. Dat kan naar info@kleinalpenhof.nl

 

Lees meer

Error: element "referenties" bestaat niet.